ZOEK EEN TANDARTS

Slechts 30% tandarts-praktijken heeft een contract met zorg-verzekeraar

Slechts 30% tandartspraktijken heeft een contract met zorgverzekeraar

ixorg, de nieuwe verzekeraar voor tandheelkundige zorg, heeft de meeste tandartsen onder contract in vergelijking met de grote zorgverzekeraars. De grote zorgverzekeraars zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Indien een zorgverzekeraar geen contract heeft met een tandartspraktijk, dan is het mogelijk dat de patiënt een deel zelf moet betalen van de tandheelkundige behandeling. Het is dan ook van belang voor patiënten om bij de keuze van een zorgverzekering na te gaan welke tandarts een contract heeft met welke zorgverzekeraar. Uit onderzoek van www.123tandarts.nl blijkt dat ongeveer 30% van de tandartspraktijken een contract heeft met een zorgverzekeraar. Indien ixorg wordt meegerekend, dan heeft 55% van de tandartspraktijken een contract met een zorgverzekeraar. Voor ons onderzoek maken wij gebruik van de gegevens van meer dan 5.000 tandartspraktijken in heel Nederland.
 

Tandartspraktijken per zorgverzekeraar

Hieronder hebben wij aangegeven welke zorgverzekeraars hoeveel tandartspraktijken onder contract hebben. Het is opvallend dat ixorg de meeste tandartspraktijken onder contract heeft, terwijl zij nog maar twee jaar bestaan. Verder geeft Agis op haar website aan dat ze met de meeste zorgverleners een afspraak heeft gemaakt. Dat geldt in ieder geval niet voor de mondzorg.
 
Verzekeraar Tandartspraktijken
ixorg 1856
CZ 1227
VGZ 824
Menzis 617
Agis 346
 
Zorgverzekeraars kunnen verschillende typen contracten sluiten met tandartsen. Dat kan gaan over de kwaliteit van de zorg en over het betalen van de rekening.
 

Controleer of tandartspraktijk een contract heeft

Zorgverzekeraars sluiten elk jaar opnieuw contracten af met tandartspraktijken. “Op onze website geven wij aan welke tandartspraktijk een contract heeft gesloten met welke zorgverzekeraar. Het is goed om te controleren of een zorgverzekeraar wel of niet een contract heeft met de tandarts waar de patiënt naar toe wil gaan”, aldus www.123tandarts.nl.