ZOEK EEN TANDARTS

ixorg

ixorg: een alternatief voor de tandartsverzekering

ixorg is een alternatief voor een tandartsverzekering (= aanvullende verzekering). Het zelf betalen van de tandartskosten is vaak goedkoper dan de hoge premies van een tandartsverzekering. Bij ixorg bepaalt u zelf het bedrag dat u per maand betaalt. Bij ixorg spaart u voor de tandarts. Indien het spaartegoed aan het eind van het jaar niet op is, dan neemt u het spaartegoed mee naar het volgende jaar. ixorg is geschikt voor mensen die minder aan de tandarts uitgeven dan dat de tandartsverzekering kost.

Kosten ixorg

Samen met de tandarts gaat u na voor welk bedrag u wilt sparen voor uw gebit. Uw tandarts kan dit goed beoordelen. Naast uw persoonlijke spaarbedrag betaalt u € 4,85 per maand. In dat bedrag is de dienstverlening van ixorg en uw ongevallenverzekering verwerkt. Elk volgend gezinslid betaalt vervolgens € 3,85 per maand.

Kinderen

Kinderen onder de 18 jaar zijn voor tandheelkundige kosten verzekerd via de zorgverzekering (= basisverzekering). Kinderen onder de 18 jaar kunnen bij ixorg sparen voor de tandarts zonder er kosten aan verbonden zijn. Dat kan erg handig zijn als uw kind bijvoorbeeld een beugel nodig heeft. Kinderen vallen niet onder de ongevallenverzekering van ixorg omdat ongevallen van kinderen door de zorgverzekering worden vergoed. Stel, uw gezin bestaat uit twee ouders en twee kinderen onder de 18 jaar, dan betaalt u elke maand € 8,70 per maand + het bedrag dat u wilt sparen. Het spaartegoed van het gezin van ixorg kan voor het hele gezin worden gebruikt.

Sparen voor de tandarts

Het bedrag dat u voor de tandarts spaart bepaalt u tezamen met de tandarts. De tandarts is de persoon bij uitstek om in te schatten welke behandelingen u in de toekomst zult moeten ondergaan. Ook al heeft u niet voldoende gespaard voor een bepaalde behandeling bij de tandarts, u kunt met ixorg altijd naar de tandarts. ixorg zorgt er voor dat de kosten van de gehele behandeling kunnen worden betaald. Het maximale verschil tussen het gespaarde bedrag en de kosten van de behandeling mag € 240,- bedragen. De rest van het jaar spaart u gewoon door en zo vult u uw tegoed weer aan. Er worden hiervoor geen extra kosten door ixorg in rekening gebracht. Het is de verwachting dat de vergoedingen uit de basisverzekekering steeds verder terug worden gebracht. Ook dat kan een reden zijn om nu al te beginnen met sparen voor de tandarts.

Jaarlijkse controle

Bij ixorg is een jaarlijkse controle verplicht. Het minimale bedrag dat u elke maand dient te sparen is € 2,-. Een jaarlijkse controle is van essentieel belang om de gezondheid van uw mond op peil te houden.

Verzekering tegen ongevallen

De tweede component van ixorg is een verzekering voor ongevallen. De verzekerde heeft een dekking van 100 procent tot € 10.000,- voor de kosten van schade aan het gebit als gevolg van ongevallen. 

Zelf de regie over tandartskosten

De meeste patienten willen graag zelf de regie voeren over hun tandartskosten. Daar is ixorg een geschikt product voor. Veel mensen hebben al bedacht dat zelf betalen voor tandartskosten die van te voren ingecalculeerd zijn, aantrekkelijker is dan een aanvullende tandartsverzekering. Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering afsluit is de laatste jaren fors gedaald. Ongeveer 32% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft op dit moment geen aanvullende tandartsverzekering (eind 2013).  

ixorg heeft vergunning AFM

De beroepsvereniging van tandartsen (KNMT) en een debiteurenbeheerder in de zorgsector (Infomedics) hebben gezamenlijk het product ixorg in de markt gezet. ixorg N.V. beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Een groot deel van de tandartsen is reeds aangesloten bij ixorg, zij hebben folders van ixorg in de wachtkamer staan en promoten ixorg op hun eigen website. Er zijn patienten die graag een tandartsverzekering willen afsluiten zonder dat zij bij dezelfde zorgverzekeraar een basisverzekering afsluiten. ixorg kan zonder basisverzekering en het hele jaar door worden afgesloten.

 

 

Tandartsverzekeringen overzicht 

Meer informatie over tandartsabonnement