ZOEK EEN TANDARTS

Tandarts weigert contract zorg-verzekeraar

Tandarts weigert contract zorgverzekeraar

 

 

Slechts 4,6% van alle tandartsen geeft aan een contract gesloten te hebben met een zorgverzekeraar. Dat kan een probleem zijn voor veel verzekerden. Het betekent dat men niet kan kiezen naar welke tandarts hij of zij gaat. Immers, met een natura zorgverzekering kan een patiënt alleen terecht bij een tandarts die een contract heeft met een zorgverzekeraar. Het kan dus zo zijn dat met meer dan 50 kilometer moet rijden naar de dichtstbijzijnde tandarts. De vergelijkingswebsite www.123tandarts.nl heeft onderzoek gedaan of een tandarts op zijn of haar website aangeeft of hij of zij een overeenkomst heeft gesloten met een zorgverzekeraar. 

Meeste tandartspraktijken geven informatie op eigen website

Uit ons onderzoek blijkt dat het merendeel van de tandartspraktijken in Nederland een website heeft. Voor meer dan 3500 tandartspraktijken hebben wij gekeken of zij een website hebben. De tandartspraktijk geeft meestal de geldende tarieven weer maar ook andere informatie. Slechts 4,6% van de tandartsen geeft aan of hij of zij een overeenkomst heeft gesloten met een zorgverzekeraar. 

Zorgverzekeraars 

“Voor een natura zorgverzekering betaalt men minder premie. Er zit wel addertjes onder het gras. Of men heeft weinig keus voor een tandarts of men moet een deel van de behandeling zelf betalen. Indien er dit jaar veel mensen kiezen voor een natura zorgverzekering, dan bestaat er een kans dat zij niet behandeld kunnen worden door het geringe aantal gecontracteerde tandartsen. Ook is het dan goed mogelijk dat zorgverzekeraars extra mondzorg moeten bijkopen. Het zou kunnen dat tandartsen vervolgens zullen aangeven dat de zorgververzekeraars te weinig zorg hebben ingekocht en geen patienten met een dergelijke zorgverzekering meer zullen behandelen, zoals nu is gebeurd met het Nijmeegse ziekenhuis Radboudumc”, aldus 123tandarts.nl. Het is niet de verwachting dat er meer tandartspraktijken een contract willen sluiten met de zorgverzekeraars. Tandartsen richten dit jaar een eigen alternatief op voor de tandartsverzekering. De vergelijkingswebsite www.123tandarts.nl vergelijkt meer dan 3500 tandartspraktijken op haar website en daarnaast ook tandartsverzekeringen.