ZOEK EEN TANDARTS

Tandarts buitenland ook verzekerd

Tandartsverzekering dekt ook goedkope tandarts in buitenland

 

 

De meeste tandartsverzekeringen dekken ook behandelingen van tandartsen in het buitenland. Dit kan voor veel mensen een oplossing zijn voor een hoge tandartsrekening in Nederland. De tarieven van tandartsen in het buitenland zijn veel lager dan de tarieven die hier gelden. Een wortelkanaalbehandeling bijvoorbeeld kost in Nederland al gauw € 375,- terwijl je bij een tandheelkundige kliniek in bijvoorbeeld Spanje, Turkije of Griekenland minder dan € 250,- betaalt. De meeste tandartsverzekeringen bieden dezelfde dekking aan die geldt voor een behandeling door een tandarts in Nederland.

Stel dat u een tandartsverzekering heeft met een maximale dekking van € 500,00, dan houdt u met een tandarts in het buitenland dus meer geld over voor andere tandheelkundige behandelingen. Zo kan men dus goed een vakantie combineren met een bezoek aan de tandarts in het buitenland. De website www.123tandarts.nl vergelijkt tandartsverzekeringen en wij hebben onderzoek gedaan of de tandartsverzekering ook de kosten van een behandeling in het buitenland vergoedt.

Aantal mensen naar tandarts in buitenland gestegen

Uit de bezoekersaantallen van onze website blijkt dat er steeds meer mensen interesse hebben om een tandarts in het buitenland te bezoeken. In de grafiek hieronder is goed te zien dat de webpagina’s over tandartsen in Spanje, Turkije en Griekenland steeds vaker worden bezocht. De grafiek hieronder geeft het percentage weer van de bezoekers van www.123tandarts.nl die de pagina’s met informatie over tandartsen in het buitenland bekijken. Bovendien worden er via onze website steeds meer afspraken gepland om naar de tandarts in het buitenland te gaan. 

 

“Voor veel mensen zijn de hoge kosten van een behandeling bij de tandarts een probleem. Een kroon van porselein kost in Nederland al met al ongeveer € 600,-. De kosten van een zelfde kroon zijn in bijvoorbeeld Spanje, Turkije of Griekenland minder dan € 270,-. Bij buitenlandse tandheelkundige klinieken is het ook goed mogelijk om bij grote behandelingen forse kortingen te bedingen. Als dan blijkt dat de tandartsverzekering ook nog de kosten van de tandarts in het buitenland dekt, dan wordt een buitenlandse behandeling helemaal aantrekkelijk. Wij raden altijd aan om referenties van de tandarts in het buitenland te controleren. Met een goede tandarts in het buitenland haal je nog meer uit je tandartsverzekering”, aldus 123tandarts.nl. Verwacht wordt dat er dit jaar minder tandartsverzekeringen zullen worden afgenomen. De vergelijkingswebsite www.123tandarts.nl heeft van een groot aantal tandartsverzekeringen de belangrijkste informatie in een overzicht gezet.