ZOEK EEN TANDARTS

Orthodontie Amsterdam

Orthodontie Amsterdam

 

 

Er zijn 59 tandartspraktijken in Amsterdam die orthodontie behandelingen uitvoeren. Kortgezegd zetten orthodontisten in Amsterdam tanden recht door middel van beugels. Het doel van orthodontie is om het gebit goed te laten functioneren om het gebit er mooi uit te laten zien. Orthodontie is voor alle leeftijden, niet alleen voor kinderen.

Meerdere orthodontisten

Er zijn in Amsterdam meerdere tandartspraktijken met orthodontie waar geen verwijzing van uw eigen tandarts nodig is. In Amsterdam Zeeburg is een orthodontist gevestigd die goed bereikbaar is met openbaar vervoer. In Amsterdam Noord, Zeeburg en Amsterdam Zuid zijn praktijken met orthodontie gevestigd die patienten aannemen. In Amsterdam West en Noord is een grote keten van orthodontisten gevestigd, Orthocenter geheten. Er bestaat ook een MRA anti snurk kliniek in Amsterdam. Zij maken anti snurk beugels.

Tandartsspecialist

Orthodontisten zijn tandartsen die staan geregistreerd in het BIG-register als tandartsspecialist in de dentomaxillaire orthopaedie. Na hun studie tandheelkunde (bijvoorbeeld in Amsterdam) hebben zij een fulltime opleiding tot orthodontist gevolgd. Deze opleiding tot orthodontist duurt vier jaar.