getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Ivoren Kruis

Ivoren Kruis

Het Ivoren Kruis is een wetenschappelijke vereniging met zo’n 3000 leden. De leden zijn tandartsen, mondhygiënisten en andere tandheelkundige zorgverleners. Het Ivoren Kruis streeft er naar om door middel van voorlichting de mondgezondheid te bevorderen.

App GezondeMond

De middelen die bij de voorlichting worden gebruikt zijn folders voor patiënten, een preventiedatabank voor praktijkwebsites, de app GezondeMond voor smartphones en het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’. Daarnaast stimuleert de vereniging wetenschappelijk onderzoek, beleid, communicatie en netwerken. Het speerpunt van het Ivoren Kruis is preventie, de basis voor de mondgezondheid.

Mondgezondheid

Het Ivoren Kruis heeft als ambitie om Nederlandse mondgezondheid op een peil te krijgen dat een gezond gebit en een gave mond voor elke Nederlander, ongeacht welke leeftijd, binnen bereik komt. Het Ivoren Kruis heeft adviezen samengesteld over: cariëspreventie, preventie fissuurcariës (sealen), droge mondproblematiek, preventie van wortelcariës, tongreinigen en preventie van tanderosie.