getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Tanden bleken

Tanden bleken

 

 

 

Het bleken van tanden is gebonden aan strenge regels. Tandbleekmiddelen mogen alleen nog maar door tandartsen worden toegediend. Bovendien mag een tandarts slechts bleekmiddelen gebruiken die maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten of afgeven. Deze regels zijn een direct gevolg van de invoering van een Europese richtlijn over cosmetische producten. De nieuwe regels zijn per 1 november 2012 in werking getreden. www.123tandarts.nl heeft de gevolgen van de Europese richtlijn onderzocht. 

Tanden bleken en waterstofperoxide

Volgens tandartsen heeft tanden bleken nu minder zin want met maximaal 6 procent waterstofperoxide duurt het bleekproces heel lang. “Eigenlijk moet je nu een volle werkdag bleek gel in je mond hebben, voordat je enig effect ziet”. Voor de invoering van deze richtlijn werden door gespecialiseerde klinieken bleekmiddelen gebruikt die 15, 25 of 35 procent waterstofperoxide bevatten. Hiermee konden binnen anderhalf uur resultaten worden geboekt.  

Tandpasta maakt tanden niet witter

Tandpasta waarop staat dat je er witte tanden van krijgt is min of meer onzin. In tandpasta mag sinds de invoering van de nieuwe regels tot 0,1 procent waterstofperoxide zitten. De hoeveelheid waterstofperoxide in tandpasta is zo laag dat er geen sprake kan zijn van wittere tanden. Tandpasta zit namelijk maar één of hooguit twee minuten per dag in je mond. “Dat is veel te weinig om enig effect te hebben. Tandpasta met deze hoeveelheid waterstofperoxide zou je een week in je mond moeten hebben voordat tanden er witter van worden”, aldus een ervaren tandarts. 

Tandartsen die tanden bleken

Consumenten kopen vaak tandpasta omdat ze denken dat het hun tanden witter maakt. Het is om die reden goed dat mensen kennis nemen van dit bericht. Mensen kunnen aan hun eigen tandarts vragen wat het juiste middel is om hun tanden te bleken. Tandartsen zijn de experts op het gebied van tanden bleken. Wij hebben aangegeven welke tandartspraktijken in Nederland tanden bleken. 

Meer weten?

Wij hebben informatie over thuis tanden bleken. Hier treft u informatie aan over facings