getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Tandarts Roemenie

Tandarts Roemenie

 

 

Roemenie staat bekend om de goede cosmetische tandheelkundige klinieken. De cosmetische tandheelkundige behandelingen zoals het plaatsen van implantaten en kronen zijn bovendien veel goedkoper dan in Nederland. De kosten van tandheelkundige behandelingen zijn soms wel 70% goedkoper als bij een tandarts in Nederland! Bel voor meer informatie: 020 -3080189 (tijdens kantooruren). 
 

Vakantie Roemenie

Daarnaast is Roemenie een prachtig vakantieland. De hoofdstad Boekarest is een van de meest bezochte hoofdsteden van Europa en een grote toeristische attractie. Wist u dat Boekarest ook wel Klein Parijs wordt genoemd? Boekarest kent historische, communistische en postmoderne architectuur. De Roemeense hoofdstad kent een leuk centrum met vele barren en betaalbare restaurants. Boekarest heeft een gevarieerde en groeiende culturele scene, met cultureel leven dat te zien is in een aantal gebieden. Daar horen beeldende kunst, podiumkunsten en het nachtleven bij.
 

Natuur en cultuur

Roemenie kent bovendien een ongerepte natuur (Rezervaiei Biosferei Delta Dunriimet) en oerbossen. De bergketen de Karpaten loopt dwars door Roemenie. Rond de plaats Brasov is een groot ski gebied. De Roemeense steden zijn historisch en charmant. Zo was Sibiu de culturele hoofdstad van Europa in 2007. Er zijn veel oude kastelen die in goede staat zijn (Dracula en Sighisoara). Ook de stranden bij de Zwarte Zee zijn zeer de moeite waard! De Donau Delta is een van de mooiste en meest originele gebieden Roemenie. De delta bestaat uit honderden takken, kanalen, meren, kreken en lagunes. U kunt er zonnebaden, (bij St. George en Sulina), u kunt er vissen en u kunt er expedities en excursies organiseren.
 

Reizen naar Roemenie

Het is gemakkelijk en goedkoop om te reizen naar Roemenie, een vlucht Amsterdam naar Boekarest duurt 2 uur en 30 minuten. De afstand over land is 1.784 kilometer. Steeds meer Europeanen combineren dan ook een bezoek aan een tandheelkunde kliniek met een vakantie in Roemenie. 
 

Opleiding tandarts

De opleiding tot tandarts duurt in Roemenie zes jaar. Er zijn negen door de staat gefinancierde tandheelkunde faculteiten en de drie privé gefinancierde tandheelkunde faculteiten. Het Ministerie van Onderwijs controleert de tandheelkunde faculteiten. Zo wordt de kwaliteit van de opleidingen gewaarborgd. Afgestudeerde tandartsen moeten eerst een jaar stage lopen bij een tandheelkundige kliniek, pas daarna is het mogelijk om een vergunning als tandarts in Roemenië te krijgen. Tandartsen dienen zich te registreren bij het Roemeense Collegium van Artsen. Tandartsen in Roemenie zijn verplicht om zich permanent bij te scholen door middel van cursussen, seminars, lezingen, conferenties, enz. De cursussen worden georganiseerd door het Roemeense Collegium van Artsen en het Ministerie van Volksgezondheid. Om goed te weten waar u aan begint, rade wij aan altijd om referenties te vragen of om een vorm van een garantieregeling te bedingen. Roemeense tandartsen spreken in het algemeen goed Engels, Frans en Duits.