getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Ongeval tandarts verzekering

Bij ongeval hoeft men weinig te verwachten van tandartsverzekering

 

 

De kosten die worden veroorzaakt door gebitsschade na een ongeval kunnen flink oplopen. Veel mensen denken dat ze verzekerd zijn voor de kosten die de oorzaak zijn van gebitsschade na een ongeval, maar dat kan in de praktijk flink tegen vallen. Of de kosten die gemaakt moeten worden om het gebit te repareren worden vergoed, hangt af van de ernst van het ongeval en van de zorg die de getroffene nodig heeft. Een voorbeeld van een ongeval is een val met een fiets, een hockeybal in het gezicht of een geweldsmisdrijf. Het moet gaan om een onverwachte gebeurtenis met geweld op het lichaam van de verzekerde waardoor direct lichamelijk letstel is ontstaan. 

Kosten herstel gebit

Kan de tandarts het gebit herstellen? Dan zullen de kosten niet standaard worden gedekt door de gewone zorgverzekering. Is de zorg na het ongeval zo heftig dat de kaakchirurg er aan te pas moet komen? Dan kan het zo zijn dat de gewone zorgverzekering (een deel van) de kosten dekt. Heeft de getroffene een tandartsverzekering? Dan hangt het van de voorwaarden van de tandartsverzekering af of de kosten zijn gedekt. De kosten om het gebit te herstellen na een ongeval bedragen al snel meer dan € 1.000,00. Alleen de meest uitgebreide tandartsverzekeringen dekken zulke hoge tandheelkundige kosten. 

Ongevallen verzekering

Sommige ongevallenverzekeringen hebben een dekking voor gebitsschade na een ongeval. Zo zijn er ongevallenverzekeringen die de tandheelkundige kosten van een kind jonger dan 18 jaar dekken in geval van beschadiging door een ongeval. Het kan zijn dat er een maximum zit aan de vergoeding per beschadigde tand.