getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Tandarts-verzekering

Tandartsverzekering

 

 

De tandartsverzekering is een aparte aanvullende verzekering. De meeste tandartsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden door de basisverzekering vergoed. De meeste tandartsbehandelingen voor volwassenen worden niet vergoed door de basisverzekering. De tandartsbehandelingen die wel door de basisverzekering worden vergoed zijn chirurgische tandheelkundige zorg en een uitneembaar kunstgebit. Verder wordt er geen tandheelkundige zorg vergoed. Tenzij u een volwassene bent met een bijzondere ontwikkelingsstoornis, een groeistoornis of verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel. Dan kunt u bijzondere tandheelkundige zorg vergoed krijgen. 

Nooit problemen met gebit

Wanneer is het verstandig om een tandartsverzekering te nemen? Indien u alleen naar de tandarts gaat voor controle en u heeft nooit problemen met uw gebit, dan is een tandartsverzekering niet nodig. Indien u af en toe gaatjes heeft, kunt u overwegen om een kleine tandartsverzekering te nemen. Verwacht u of uw tandarts dat u een zware ingreep nodig zult hebben, dan kunt u overwegen om een uitgebreide tandartsverzekering te nemen. In de tabel hieronder hebben wij de tandartsverzekeringen op een rij gezet. Heeft u vragen en/of opmerkingen over tandartsverzekeringen? Wij vernemen het graag.

Kosten tandartsverzekering

De goedkoopste tandartsverzekering in ons overzicht beneden kost per maand € 9,25. De vergoeding van de kosten is dan 75% tot het maximale bedrag van € 250,00 per jaar. Tezamen met een basisverzekering met het laagste eigen risico van € 375,00 bedragen de kosten dan € 85,00 per maand. Er zijn ook duurdere tandartsverzekeringen, tot wel meer dan € 40,00 per maand. Met een restitutieverzekering heeft u vrije keuze voor een tandarts, in tegenstelling tot een naturaverzekering. De kosten van een restitutieverzekering zijn dan ook bijna altijd hoger. 

Vergoeding behandelingen

De vergoeding per behandeling verschillen behoorlijk per tandartsverzekering. Vaak worden controles en preventieve mondzorg helemaal vergoed. De vergoedingen van behandelingen zoals vullingen, kronen, bruggen, implantaten, chirurgie, kunstgebitten, maken en beoordelen foto, tandvleesbehandelingen, verdovingen, en wortelkanaalbehandelingen kunnen behoorlijk verschillen per tandartsverzekering. Vaak krijgt u het merendeel van de behandeling vergoed, maar slechts tot een bepaald bedrag. Voor sommige behandelingen rekent een tandarts materiaal –en techniekkosten. De vergoeding van dit soort kosten verschilt ook per tandartsverzekering. Wij hebben per tandartsverzekering aangegeven op welke informatie u moet letten.

Vergoeding preventie

Wij zijn nagegaan welke tandartsverzekeringen preventieve mondzorg vergoeden (M codes). Preventieve mondzorg wordt geheel vergoed tot het maximumbedrag door de tandartsverzekeringen van De Amersfoortse (75%), De Friesland (80%), FBTO (100%), Hema (100%), Menzis (80%), ONVZ (100%) en Zilveren Kruis (75-100%). Preventieve mondzorg wordt gedeeltelijk vergoed tot het maximumbedrag door de tandartsverzekeringen Anderzorg, Bewuzt, Delta Lloyd, Ditzo, DSW, Ohra, Stad Holland, VGZ (wel gebitsreiniging, fluorbehandeling niet). 

Medische acceptatie

Voor sommige tandartsverzekeringen is het nodig dat u medisch geaccepteerd wordt door de zorgverzekeraar. Hiertoe dient u een verklaring van de tandarts te kunnen overleggen. In deze verklaring geeft de tandarts aan wat de stand is van uw gebit. De verklaring om medisch geaccepteerd te worden kost geld. 

Zorgverzekeraars 

De zorgverzekeraars hebben veel verschillende tandartsverzekeringen. Het gaat er om dat u de beste verzekering kiest. Een goede tandartsverzekering die bij u past. Als u precies wilt weten is het verstandig om de polisvoorwaarden goed door te lezen voordat u een keuze voor een tandartsverzekering maakt. Het is ook mogelijk om op deze pagina direct een tandartsverzekering af te sluiten. Per zorgverzekeraar of merk bespreken wij waar u op moet letten bij uw keuze. Het gaat om de volgende zorgverzekeraars en merken met tandartsverzekeringen: Amersfoortse, AnderzorgBewuztCZDelta Lloyd, De FrieslandDitzoDSWFBTOHemaIxorgMenzisOhraONVZStad HollandVGZ en Zilveren Kruis. Bij sommige tandartsverzekeringen kunt u bepaalde kortingen krijgen van de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als u vooruit betaalt. Hoe meer u vooruit betaalt, hoe meer korting u krijgt. 

Tandarts buitenland

Er zijn tandartsverzekeringen die een tandarts behandeling in het buitenland op dezelfde wijze vergoeden als een tandarts behandeling in Nederland. U kunt het beste vooraf contact opnemen met de zorgverzekeraar en vragen welke kosten in het buitenland worden vergoed, zo komt u niet voor verrassingen te staan.  

Verzekeraar Premie basis-verzekering Premie tandartsverzekering (vanaf) Vrije zorgkeuze Meer informatie
€ 85,00 € 9,25 informatie
€ 86,75 € 9,25 informatie
€ 91,87 € 9,50 informatie
€ 92,00
€ 12,75
informatie
€ 97,00 € 12,00  informatie
€ 94,67 € 16,83 informatie
€ 95,00  € 18,75 informatie
€ 105,50 € 18,80 informatie
€ 104,25 € 10,90 informatie
€ 102,95 € 15,25 informatie
€ 95,95 € 9,99 informatie
€ 99,00 € 10,95 informatie
€ 100,80 € 11,16 informatie
  € 102,45  € 14,90    informatie 

 

 

 

Meer weten over ongevallenverzekering

Meer weten over zorgverzekering

Meer weten over de dekking van tandartsverzekeringen

De top 10 van tandartsverzekeringen in 2013

Tandarts weigert contract zorgverzekeraar

Verzekering kunstgebit

Slechts 30% van de tandartsen heeft een contract met een zorgverzekeraar