getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Narcose tandarts

Narcose tandarts

 

 

Een narcose behandeling kan een goede oplossing zijn voor met mensen met tandarts angst. Er zijn tegenwoordig klinieken waar men zich onder narcose door een tandarts kan laten behandelen. Het voordeel is dat mensen met grote tandarts angst weer naar de tandarts kunnen. Bovendien kan de tandarts rustig doorwerken omdat de tandarts weet dat de patient niet bang meer is. Een tandarts die een dergelijke behandeling uitvoert wordt een narcose tandarts genoemd.

Kosten narcose behandeling

Wel is het zo dat aan een behandeling onder narcose hoge kosten kunnen zijn verbonden. De kosten van een narcose kunnen oplopen tot € 400,- per behandeling. U kunt van te voren een prijsopgave vragen aan de tandarts. De kosten van een behandeling onder algehele narcose worden niet door de aanvullende verzekering vergoed. Vaak rekent u de behandeling af per uur. Bij de behandeling moet een anesthesioloog aanwezig zijn. Er zijn tandartspraktijken met goedkopere narcose behandelingen.

Reactie op behandeling

Een ander punt van aandacht is dat men de narcose behandeling niet zelf meemaakt, waardoor men net zo angstig voor de tandarts is als voor het tijdstip van de narcose behandeling. Na de narcose behandeling moet u ontwaken uit de slaap, dit kan ongeveer een uur duren. U kunt niet zelf naar huis rijden dus u zult ook een begeleider mee moeten nemen. Verder is het zo dat ieder persoon verschillend reageert op een narcose behandeling. De één zal er ziek van worden, de ander zal er heel moe van worden.