getText("search again",LANGUAGE_CODE)?>
ZOEK EEN TANDARTS

Tandarts Amsterdam

Tandarts Amsterdam

 

 

Patiënten gaan minder vaak of niet meer naar de tandarts in Amsterdam. Tandartsen in Amsterdam beginnen last te krijgen van de crisis. Een deel van de patiënten gaat in 2013 minder vaak of niet meer naar de tandarts in vergelijking tot 2012. Hierdoor stellen meer Amsterdamse tandartsen in 2013 hun praktijk open voor nieuwe patiënten. Uit ons onderzoek blijkt dat dit jaar bijna 58% van de Amsterdamse tandartspraktijken nieuwe patiënten aanneemt. In heel Nederland neemt 46% van de tandartspraktijken nieuwe patiënten aan. Voor Amsterdamse tandartspraktijken is de patiëntafname nog beter zichtbaar dan in de rest van Nederland. In 2012 nam 40% van de tandartspraktijken nog nieuwe patiënten aan. Er is dan ook sprake van een stijging van het aantal tandartspraktijken dat nieuwe patiënten nodig heeft. Wij hebben per stadsdeel gekeken naar het aantal tandartspraktijken dat op zoek is naar nieuwe patiënten. 

Stadsdeel Percentage tandarts dat nieuwe patienten aanneemt
Amsterdam Centrum 68,1%
Amsterdam Noord 70,8%
Amsterdam Oost 67,9%
Amsterdam Zuidoost 26,1%
Amsterdam Zuid 51,8%
Amsterdam West 66,7%
Amsterdam Nieuw-West 58,7%

 

Veel tandartsen in Amsterdam

Uit onderzoek komt naar voren dat er in Amsterdam een hoge dichtheid van tandartsen is. Sterker nog, de regio Amsterdam kent het meeste tandartsen per 1000 inwoners van heel Nederland. Mogelijk heeft dit te maken met de aanwezigheid van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), één van de opleidingscentra voor toekomstige tandartsen. De regio Amsterdam kent ook het hoogste percentage vrouwelijke tandartsen. In deze regio is zo’n 33% tot 39% van het aantal tandartsen een vrouw. In IJburg bijvoorbeeld zijn veel nieuwe tandartspraktijken gevestigd. Voor een tandartspraktijk in Amsterdam is het van belang om te letten op onderscheidend vermogen. De ene tandarts zal zich specialiseren in behandeling van angstige patiënten terwijl een andere tandarts zich zal toeleggen op ruime openingstijden.

Goedkope tandarts

Sommige patienten gaan op zoek naar een goedkope tandarts in Amsterdam. Wij kennen een goedkope tandarts in het centrum van Amsterdam. Deze tandarts vraagt lage prijzen voor techniekkosten. In Amsterdam West is er een tandarts waar de eerste consult gratis is. Vanzelfsprekend zijn de tandartspraktijken gevestigd in alle wijken van Amsterdam: Amsterdam Zuid, de Pijp, RivierenbuurtBuitenveldert, West, Westerpark, Osdorp, Slotervaart, Slotermeer, Meer en Vaart, Bos en Lommer, Amsterdam Oost, Watergraafsmeer, Zeeburg en Zuidoost. Een tandarts in Amsterdam Noord is wat moeilijker te vinden, daar zijn verhoudingsgewijs weinig tandartsen gevestigd. In Amsterdam is ook een schooltandarts gevestigd. Wij houden patient beoordelingen bij van alle tandartsen in Amsterdam. Zo kunt u zelf bepalen wat voor u een goede tandartspraktijk is.

Openingstijden tandarts Amsterdam

De meeste tandartsen in Amsterdam bieden de mogelijkheid om buiten kantoor tijden naar de tandarts te gaan. De gemiddelde tijd dat een tandartspraktijk in Amsterdam open is, is 42,7 uur. Er zijn ook praktijken geopend op zaterdag. In de tabel hieronder hebben wij openingstijden op een rijtje gezet. De trend in Nederland en ook Amsterdam is dat tandartsen hun praktijken langer open stellen.

  Openingstijden (gemiddeld, 2012) Openingstijden (gemiddeld, 2013)
Amsterdam 41,0 42,7
Noord-Holland 39,4 41,8
Nederland 39,1 41,9

 

Spoed tandarts in Amsterdam

Heeft u een spoed tandarts in Amsterdam nodig? Indien u pijn heeft of andere tandheelkundige klachten dan kunt u 24 uur zeven dagen per week terecht in de tandheelkunige kliniek in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Deze tandartspraktijk is dus ook open in het weekend en 's avonds. Handig als u met spoed geholpen dient te worden! 

Implantaten Amsterdam

Alleen implantologen mogen implantaat behandelingen uitvoeren. Als u op zoek bent naar een tandarts in Amsterdam die implantaten behandelingen kan uitvoeren, dan is dat goed mogelijk met behulp van deze website. Met een button kunt u implantaten selecteren, maar u komt ook andere specialisaties kiezen zoals protheses, tanden bleken, facings, orthodontie, kronen en angst tandarts. Er zijn tandartsen in Amsterdam die alle specialisaties in huis hebben. Dit zijn in het algemeen de grotere tandartspraktijken. Voor patiënten kan het prettig zijn als ze voor verschillende behandelingen naar hetzelfde adres kunnen. Maar Amsterdam kent ook kleine tandartspraktijken, voor de patient kan dat als voordeel hebben dat u steeds door dezelfde tandarts wordt behandeld. Veel succes bij het vinden van een goede tandarts in Amsterdam!

Lees hier over ons onderzoek naar tandartsketens in Amsterdam