ZOEK EEN TANDARTS

Implantaten

Implantaten

 

 

 

 

Implantaten plaatsen

Het plaatsen van implantaten is betrekkelijk simpel. Er dient een klein gaatje in het kaakbot te worden geboord en daarin wordt het implantaat geschroefd. Daarna dient een periode van rust te worden ingebouwd. Deze periode verschilt van zes weken tot zes maanden. Nadat de periode van rust is geweest zal de prothese worden ingezet. Een implantoloog is gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. De tandarts implantoloog zal van te voren samen met u een behandelplan opstellen. Dan kunt u ook vragen stellen aan de implantoloog. Indien u een tand mist, dan heeft u weinig zin om te lachen. Ook praten en kauwen kunnen anders worden door het missen van een tand. Het plaatsen van een implantaat kan dan een duurzame oplossing zijn.

Vervanging tandwortel

Een implantaat is een kunstmatige vervanging van een tandwortel. Op de plaats waar een tand getrokken dient te worden, kan men vaak ter vervanging een implantaat met kroon plaatsen. Dit is vaak een schroefvormige titaniumstructuur, al dan niet bedekt met een speciale coating. Een implantaatbehandeling dient te worden uitgevoerd door een tandarts implantoloog dan wel een kaakchirurg. Het plaatsen van een implantaat is vrijwel pijnloos. Roken is niet bevorderlijk voor het inzetten van implantaten. 

 
 

Met verdoving

Een implantaat is bedoelt voor iedereen die om wat voor reden dan ook een tand of een kies mist. Om een implantaat in te zetten is het belangrijk dat de persoon in kwestie een goede gezondheid heeft. Een implantaat kan bij iedereen worden gezet die een volgroeid kaakbot heeft. Het kaakbot moet tevens gezond zijn. De tandarts kan met behulp van rontgenfoto's bekijken of het kaakbot gezond is. Het in zetten van een implantaat hoeft geen pijn te doen omdat er gemakkelijk plaatselijk een verdoving kan worden gezet. Ook na afloop heeft de patiënt normaalgesproken nauwelijks pijn. Uiteraard is het zeer van belang om de behandeling te bespreken met een tandarts-implantoloog of kaakchirurg. 

Na implantaat behandeling

Het is van belang om uw gebit goed schoon te houden na het plaatsen van de implantaten. Hieronder wordt verstaan een goede dagelijkse mondhygiene. De tandarts zal na de plaatsing van de implantaten uw tandvlees en het kaakbot goed in de gaten houden.

 

Alles over de kosten van implantaten

Mini implantaten

Klikgebit